keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Jyväskylässä saa pitää kuutta kesäkanaa pelkällä ilmoituksella

KSML 17.4.2016 Kesäkanan tai -lampaan voi ottaa – mutta ei salaa viranomaisilta

KSML 17.4.2016

Tuo kuuden kanan sääntö tulee kaupunkikohtaisista ohjeista, jotka ovat Jyväskylässä nimeltään Terveydensuojelujärjestys. Joskus aiemmin en löytänyt sitä netistä, mutta nyt tuntui löytyvän helposti. Hyvä niin, koska silloin jokainen voi itse lukea säännöt. Näyttävät nuo koskevan taajama-alueita Uuraista ja Multia myöten, vaikka ne kylät kyllä näyttävät kaiken kaikkiaan ihan haja-asutukselta menipä vaikka kuinka kunnan keskipisteeseen.

Tuossa Terveyssuojelujärjestyksessä ilmoitusvelvollisuus on myös kissoista ja koirista, jos niitä on enemmän kuin kuusi. Eli sellaiset laumoittain kissoja pitävien tulisi myös tehdä ilmoitus eläimistään. Sinänsä hyvä asia, mutta liekö tekevät.

tiistai 19. huhtikuuta 2016

Kana kaipaa nitroja

Meidän yksi tuohimutkalaisista kärsii selvästi sydänoireista. Heltta on sininen ja olo on ollut huono viikonlopusta alkaen. Tuohimutkalaiset ovat Unto-kukon (Jussila) ja tuotantokana Hy-line brownin sekoituksia ja ovat selvästi perineet Hy-line brownien sydänongelmat. Tuotantokanalasta haetun Hy-line brownin elinikä on usein alle kaksi vuotta. Meidän mikserit ovat nelivuotiaita. Kuudesta kanasta on jo yksi kuollut, eikä tämän toisenkaan olo kummoinen ole.

Sydänvikainen tuohimutkalainen kana on kuin pingviini.

Tämä sydänvikainen kana on hassussa, pingviinimäisessä asennossa, rinta ylhäällä. Ilmeisesti tuo asento jotenkin helpottaa kanan oloa. Kana on saanut joka päivä erikseen tuhdimpaa ruokaa ja vettä, sillä pitäähän sitä sairasta aina hoivata.


Videossa taustalla kiekuu Kalle-kukko (Wyandotte), joka on seinän toisella puolella.

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Lehtokotiloista kanalatouhu alkoi

On pakko todeta, että ei ole mitään niin pahaa, ettei siitä voisi seurata sellaista hyvää, mitä ilman pahaa ei tulisi. Meillä ei nimittäin välttämättä olisi ollenkaan kanalaa ilman lehtokotiloita. Ilman kotilopainajaista en olisi alkanut suunnittelemaan kasvihuonetta, joka varsin varhain laajeni kasvihuone-kanalaksi. Ilman lehtokotiloita en olisi myöskään kirjoittanut kirjaa kotiloista. Se ilmestyi pari viikkoa sitten.

Kirja lehtokotiloiden hävittämisestä.

Kaunis alkuvaiheen ajatus kanalasta oli, että kun kasvukausi on ohi, niin kasvihuone toimisi kanojen jaloittelutarhana. Se oli ihan tuhoon tuomittu ajatus.Sinänsä lehtokotiloiden kävittäjäksi en kanoja ajatellut. Kanat ovatkin kyseenalainen keino lehtokotiloita vastaan, sillä kanat tekevät huomattavasti enemmän tuhoa puutarhassa kuin kotilot. :) Alla kuva niistä kahdesta pelargoniasta, jotka talvehtivat hyvin niin kauan, kunnes kanat pääsivät vahingossa varaston puolelle hetkeksi.

Kanat pääsivät vahingossa hetkeksi varaston puolelle, talvehtineet pelargoniat ovat mennyttä.

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Miten päästä Saksaan hoitoon borrelioosista? (ohi kanala-aiheen)

Tämä bloggaus ei ole kanalasta ja kanoista, vaan borrelioosista eli Lymen taudista. Bloggauksen teen siksi, että niin monet eivät tiedä, miten päästä Saksaan hoitoon. Suomen käypähoitosuositus ei paranna, vaan vie halvaantuneeksi vuodepotilaaksi. Borrelioosi on ainakin kolmella ystävälläni. Kaikilla se on eri vaiheissa. Alla yhden sitkeän selviytyjän kertomus. Hän kävi monella kymmenellä yksityislääkärillä ennen kuin löysi osoitteen Saksaan ja sai tarvitsemansa avun. Nyt hän voi hyvin.

Toivottavasti alla olevasta kertomuksesta on apua hoidon saamiseksi muillekin, sillä esimerkiksi Suomen borrelioosiyhdistys Borrelioosi ry ei saa jakaa alla kerrottuja tietoja. Minäkään en jaa, minä vain kerron ystäväni selviytymistarinan yksityiskohtineen, hänen suostumuksellaan.

Borreliose Centrum Augsburg, Saksa


"Lääkäri otti minulta verinäytteet ja ne lähetettiin Saksaan BCA:n labraan. Klinikka on Augsburgissa. Borreliose Centrum Augsburg. +498214554710 (http://www.bca-clinic.de/). Siellä on edullinen hotelli ja helppo mennä Münchenistä junalla. Sain ensin antibioottia puoli vuotta ja sen jälkeen luontaislääkitysellä on menty. Olin kaksi päivää siellä  4 kk välein. Lento ja hotelli 250€, kokeet olivat ekalla kerralla kalliit, noin 1000€. Selvittivät onko muita eliöitä kropassa, sydämessä tai muualla. Sitten söin 1vuoden ainakin 10 eri immuniteettia vahvistavaa luontaislääkkeitä. Niitä syön nytkin mutten kaikkia. "
 
Varmaan verinäytteen voi ottaa jopa joku terveydenhoidon laboratorio ja pyytää lähettämään Saksaan ko. labraan, kunhan on ollut ensin yhteydessä sinne BCA-klinikkaan.

Lääkärin nimen voi kysyä minulta. Muun lääkärikunnan painostus ja muun muassa uran katkeaminen on uhkana niille lääkäreille, jotka uskaltavat epäillä Suomen käypähoitosuositusten mukaista borrelioosihoitoa.   

Jyväskylän yliopisto tutkii borrelioosia, artikkeli Keskisuomalaisessa 31.5.2015.

KSML:n artikkeli Jyväskylän yliopiston borrelioositutkimuksesta


Hakusanat: borrelioosi, Lymen tauti, käypähoitosuositus, Saksaan hoitoon , BCA Clinic, Jyväskylän yliopisto

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

400 bloggausta ja 4 vuotta

Tehdessäni ensimmäiset postaukset 10.3.2012 en olisi ikinä uskonut, että neljän vuoden päästä niitä on 400 kpl. Neljässadas bloggaus oli 26.3.2016 Sirkku-tipu huutaa emoaan -video ja postaus.

400 bloggausta 4 vuodessa.
Sata postausta vuodessa on melkoisen hyvin huomioden, että alussa minulla oli kukko ja muutama kana. Aloitin kaiken ostamalla hautomakoneen ja hautomalla itse tiput. Sen jälkeen rakennettiin kasvihuone-kanala. Kasvihuoneesta ei ole tietoakaan, koska kanat ovat vallanneet koko rakennuksen. Kanaparvien määrä on kasvanut kahteen, tällä hetkellä tosin niitä on neljä. Kukkoja on kolme, kanoja parikymmentä ja tiput päälle.

Vastakuoriutunut tipu 3.4.2016


Yllättävintä 400 bloggauksen jälkeen on, että aiheet eivät ole loppuneet. Vielä olisi paljonkin ihan asia-aihetta jemmassa, kuten lintukirput ja kanatäit. Joskus voisi myös Periscopella ottaa vaikka kanalan siivouksen. Vasta äskettäin aloin aktiivisesti päivittämään Facebookia, vaikka sivu tuli tehtyä jo vuosia siten. Se mitä pitäisi tehdä, olisi blogin ulkoasun uudistus.

Kiitos kaikille lukijoille ja kanamaista kevättä!