maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kukkoilua - 6 kukkoa ja 3 kanaa

Kukkoilu on isottelua, rehentelyä. Ei uskoisi, että viikon vanhat kukonpojat kukkoilisivat, vaan pienestä se alkaa. Onpa ensimmäinen yrittänyt jo kiekuakin.

Kukkoillessa kukonpojat pöllähtävät rinnat vastakkain ja kurottavat kaulansa. Samaa löytyy työyhteisöistä ja politiikasta kun isot johtajat kolistelevat egojaan vastakkain.

Näyttäisi 9 kuoriutuneesta tipusta tulevan melkoisen kukkovaltainen joukko. Kaikki kirjavat tiput ovat kukkoja, sekä ensimmäiseksi kuoriutunut musta Urho Taisto Voitto. Siis kuusi kukkoa ja kolme kanaa.

Harrastajasta ajatus omien kukkojen teurastamisesta ja syömisestä voi tuntua epämiellyttävältä. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava, että mikäli haluaa syödälihaa, omin käsin yksilöllisesti hoidettu ja vapaana laiduntanut paistikukko on sekä eettisempi valinta että pienempi ympäristörasituksen aiheuttaja kuin kaupassa myytäväbroilerin-, kanan-, naudan- tai sianliha, joka on yleensä kasvatettu sisätiloissa suurina eläintiheyksinä ja teurastettu tavanomaisesti teurastamojen liukuhihnakäsittelyssä.
- Helena Tengvall: Kanojen hoito, sivu 111


Neuvolatoiminta on myös aloitettu. Alla kasvukäyrät.
Tipujen kasvukäyrä - 1 viikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti