torstai 17. toukokuuta 2012

Aamu-uniset kukonpojat

Helatorstai näytti olevan vapaapäivä myös kukonpojille ja aamulla nukuttiin pitkään. Kun kello oli pitkälti yli kahdeksan, niin oli pakko jo lähteä herättämään kukkoja. Viimein puoli yhdeksän jälkeen Aamu kaakatti muutaman kiukaisun, Raasukin ilmeisesti jonkun. Sen jälkeen taas jatkettiin aamutorkkuja ja hiljaisuus palasi kukkolaan.

Vielä ei muutenkaan voi oikein puhua kiekumisesta. On enemmän sellaista kaakatusta kraak, kraak tai jotakin sinnepäin. Urholla on ehkä paras lauluääni tällä hetkellä. Urhoa kutsutaan yhä useammin Untoksi, sillä urheus ei ole kovin luonteenomaista. Unto sopii nimeksi paremmin. Unto on vähän sellainen nössö kukko, vaikka isokokoinen onkin.
Kukkopoikien herättäminen aamulla.

Kukkopojat pihalla

Kukkopojat ja kanat pihakävelyllä
Kukkojen ulkoilutuskausi on alkanut. Virallinen ja asianmukainen ilmoitus tästä kevään jaloittelusta on tehty Jyväskylän valvontaeläinlääkäri Kanaselle. Se täytynee toistaa joka kevät erikseen.

Kukkolauma pysyy hyvin kasassa ja sitä on helppo paimenena vahtia. Vähän Netta-kissa vaani ensin, mutta sitten jätti rauhaan. Nyt on puisesta lehtikompostikehikosta tehty aitaus kattoineen kaikkineen. 

Viikkopunnitus su 20.5.2012Ei kommentteja:

Lähetä kommentti