keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Laku lättynä

Hautova kana asettuu ihan lätyksi munien päälle. Lakullakin on 11 munaa ja niiden peittäminen  pieneltä kanalta on aika taidonnäyte.

Laku hautoo asettuen ihan "lätyksi"

Toinen hautovan kanan erityspiirre on ihan omanlaisensa kakka. Yleensä kana ruilautta sellaisen erittäin märän roilautuksen. Hautova kana käy vain kerran tai pari päivässä poissa pesässään ja tekee suuren ja kiinteän tuotoksen. Ensimmäisellä kerralla luulin, että Mörri-koira on härski-hartikaisena käynyt kanalassa asioilla.

Hautovan kanan kakka on iso ja kiinteä


3 kommenttia:

 1. Meidän kanat tekivät tuollaisia kiinteitä kökköjä koko kesän, vaikka eivät hautoneet. Olisiko pitänyt olla ruikkua? Onko tämä varma tieto? Olen mahtanut ruokkia heitä ihan väärin.

  VastaaPoista
 2. Varma tieto? :DDDDDDDDDDDDDDD Ei todellakaan.

  Mutta nyt kyllä Lakun kakka on kiinteämpi ja paljon isompi kuin mitä aiemmin.

  Kai se kanallakin vaikuttaa tuotokseen, mitä syö. Niinhän se on ihmiselläkin. Voisiko eri kasvit tai mitä viljoja / rehuja syöttää vaikuttaa asiaan? En todellakaan tiedä. Pitää alkaa tehdä tarkemmin havaintoa asiasta. :DD Tähän asti on jäänyt vähemmälle huomiolle paitsi siivotessa.

  VastaaPoista
 3. Minua hymyilytti meidän Leila kun se tuossa kesällä hautoi tipuja. Joka päivä se teki 15 minuutin pyrähdyksen pesästä pois ja yritti sinä aikana ehtiä tehdä kaiken mahdollisen: se LENSI pihalle, venytteli, LENSI edestakaisin pihalla pari kierrosta, sitten se väänsi isot kakat, juoksi kovaa vauhtia multakasaan kylpemään, lopuksi syömään ja sitten takaisin munien päälle. Aina sama ohjelma, oli hauska seurailla :D

  VastaaPoista