sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Ilvekset kuin veljekset

Tuohimutkan faunaan kuuluu sitten ilveskin. Itse en sitä tiennytkään. Kuitenkin asutaan vain parin kilometrin päässä Jyväskylän ydinkeskustasta (kompassilta). Tuohitien päässä, parin sadan metrin päässä oli viime talvena kuulemma ollut kolme ilvestä. Tänä aamuna oli löytynyt ilveksen osin syömä jänis tuosta lähimetsästä ehkä noin puolen kilometrin päästä. Paikka oli kuulemma melkoisessa sotkussa, kertoi eräs koiranulkoiluttaja, joka oli paikalle eksynyt. Ilves oli ehtinyt syödä vain pään, kun ilmeisesti oli säikähtänyt jotakin koiranulkoiluttajaa.

Itse näin tänä syksynä ensimmäisen kerran elämässäni ilveksen. Tosin se ei ollut täällä, vaan ilves oli aamuvarhaisella 5-tietä ylittämässä Varkauden jälkeen pohjoiseen ajettaessa.


Kuvituskuva. Ilves

Vaikka sinänsä on hienoa, että on luontoa ympärillä ja eläimistö, niin silti vähän hirvittää. Miten se meidän Nipa-kissa pärjää? Ninni-polosen kun tappoi ilves, eikä edes syönyt. Eräs erämies arveli, että piti mieheni vanhempien pihaa reviirinään ja kissoja eivät riviirillään sulata. Ninni in Memoriam ->

23.2.2014 Ilves hyökkäsi perheen Urkki-kissan kimppuun terassilla ->

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti