lauantai 13. helmikuuta 2016

Kalle on kiva kaveri

Kalle-kukko on viime kesäisiä Hienon adoptiotyttäriä, joka osoittautuikin kukoksi. Kalle on rodultaan wyandotte ja painaa sellaiset kolme kiloa eli on varsin kookas. Pitäisi punnita. Wyandotteilla on hassu heltta. Itselleni mieleen tulee Lätsä-Pekka. Kukonkin heltta on pieni ja littana, baskeria tai lätsää muistuttava. Muuten kukko on varsin upea ilmestys. 
Wyandotte-kukon heltta muistuttaa lätsää.
Meillä meni hurjan pitkään ennen kuin tajusimme Kallen olevan kukko. Se alkoi jo lähes kiekua. Tämä siitä huolimatta, että Kalle on aina ollut kukon mallinen: pitkäjalkainen ja pystyasentoinen. Kana on aina eri mallinen. Mutta tuo heltta oli niin pieni ja toisekseen Kalle on kovin lutuinen.


Kalle-kukko su 24.1.2016
Kalle ei muistuta luonteeltaan ollenkaan kukkoa, tuntuu että kaikki agressiivisuus puuttuu. Kun nuorempana olivat jonkin aikaa Tuohimutkalaisten  puolella, niin Kalle vain piilotteli munintapesien luona. Mitään ottelua se ei ottanut Unto-kukon kanssa. Alholassa Kalle istuskeli vierekkäin Alho-kukon kanssa, eikä koskaan ole kummallakaan ollut helttaa verillä. Luonteeltaan Kalle on aina muistuttanut kanaa. Ihmeellinen kaveri.

Kalle on pohjalaisen oloinen. Siivotessa se voi istua orrella, kun muut lähtevät karkuun. Ihan kuin sanoen: "En väistä muita kuin puita.". Kalle ei noki, eikä osoita kukon elkeitä. Kalle on jämäkkä pasifisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti