perjantai 11. maaliskuuta 2016

Kallen komeat rouvat

Tämän piti olla myynti-ilmoitus, koska kanalassa on liian monta eli neljä kanayksikköä: Unto tuohimutkalaisineen, Alho-maatiaiskanoja, Kallen parvi ja hautova Alho, Hilma. Kalle rouvineen asustelee tipulassa, joka pitäisi saada hautovan Hilman tipuille. Nyt Hilmalla on pääsy varaston puolelle, jossa on tilaa, mutta varasto saisi sinänsä olla ihan varastona. Kun tiput ovat vähän suuremmat, niin ne voivat emoineen mennä kyllä taas Alholaan.

Mutta tosiaan mieli muuttui, joten esitellään Kalle-kukon muhkeat emännät muuten. Kuten Kalle, rouvat ovat komiat kuin pohjalaiset. Osaksi tämä johtuu koosta, koska ovat isoja kanarotuja: Orpington, Brahma, Wyandotte. Esimerkiksi Alhot ovat melko pieniä. Rouvilla on myös hyvät höyhenpeitteet, joten uhkeus korostuu.

Tämä orpington on rouvista kesyin rohkein ja todella upea.

Alla oleva kana on ilmeisesti myös orpington. Joskus nimesimme Mallan kanssa kaikki rouvat, mutta ei niitä muistanut myöhemmin Mallakaan.

Orpington-rouvalle on vakiintumassa nimi Manta.


Brahma on helppo tunnistaa, kun on karvajalka, tai oikeamminhan ne ovat sulkia. Brahma on selkeästi myös eri mallinen kuin orpington.

Brahmalla on sulat jaloissa.
Kalle-kukko on Wyandotte ja vieressä oleva on kana on myös Wyandotte, ns. cold laced. Kallen heltta on lättä, ja saman mallinen se on kanallakin, pienempi tietysti.

Wyandotte kukko ja kana.

Hakusanat: Wyandotte, Orpington, Brahma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti