tiistai 9. elokuuta 2016

Vihaisten uroskoirien ulkoilutus irrallaan (OHI AIHEEN)

En tajua, miksi vihaisia uroskoiria ulkoilutetaan irrallaan kaksin kappalein metsäpoluilla.  En ollut edes kaukana metsässä, vajaa sata metriä asutuksesta. Olimme vielä suhteellisen kaukana kyseisistä koirista ja menossa ihan toiseen suuntaan. Silti ne lähtivät peräämme. Tappelun jälkeen en jäänyt selvittämään asiaa, sillä luontainen reaktioni oli pakeneminen. Turvaan, mahdollisimman nopeasti ja kauas. Kirjoitin alla oleva tekstin Keskisuomalaiseen. Ei ollut kyllä yhtään kiva aamun aloitus.

Mörrin jalkaansa saama koiranpurema.Vihaiset uroskoirat on pidettävä kytkettynä!

Ulkoilutin 9.8 koiraani Halssilan metsässä, kun 40 metrin päässä takaani näin kaksi isoa noin 30-40 kiloista karvapallokoiraa. Olimme menossa ihan toiseen suuntaan. Kuitenkin nämä vapaana ulkoilutettavat koirat ampaisivat peräämme ja iskivät samojedikoirani kimppuun. Koirien omistajanainen riensi perään ja viimein saimme koirat irrotettua toisistaan. 

On käsittämätöntä, että vihaisia uroskoiria, jotka eivät tottele ulkoiluttajaansa pidetään kaksin kappalein irrallaan metsäpoluilla. Kolmen koiran koiratappelu on oikeasti vaarallinen ja pelottava. Onneksi koirani selvisi vain kolmella puremalla. Olisiko pieneltä koiralta voinut mennä henki?

Ikävää näissä irtokoirissa ja puremissa on, että ne vaikeuttavat jatkossa elämäämme. Koiramme oli kaikkien koirien ystävä, kunnes sitä joitakin vuosia sitten puri irti ulkoilutettava koira Ahvenlammen poluilla.  Tämän jälkeen on ihan varma, että vieraille uroskoirille muristaan. Jatkossa koiramme tulee varmaan aistimaan myös oman pelkoni kohdatessamme vieraita uroskoiria. Tämä ei ainakaan auta asiaa, mutta tunnettaan on vaikea estää. 

Sanoin tekeväni rikosilmoituksen, mikäli tapaan kyseiset koirat vielä irrallaan metsässä. Oikeastaan rikosilmoitus pitäisi tehdä jo tästä tapauksesta. Silloin se oli lisänä, mikäli koirien omistajan vastaava toiminta jatkuu. Useammalla tapauksella koirille on helpompi saada lopettamispäätös tai pakkosijoitus muualle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti