keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Supikoiran, ketun vai ilveksen tuhotyö?

Ti 20.6.2017 Talven mittaan läheisessä metsikössä on huudellut kanahaukka. Se vuoksi olen ollut jonkun verran varovainen päästämään kanoja kuusiaidan alle. Muistutuksena eilen tuli, että on niitä muitakin vaaroja kuin kanahaukka.

Lähdin hurjassa vesisateessa pihakävelylle ja jätin kanat ulos, kun olivat pääosin ulkohäkissään. Kun tulin takaisin, yksi kana oli tarhan ulkopuolella ja levoton kaakatus kuului ulkotarhasta. Päästin kanan tarhaan ja samassa näin kuusiaidan vierustalla höyhenvanat. Heti oli selvää, että nyt yksi kana on tapettu. Mies oli kotona ja koirakin. Pihalla ollessaan Mörri olisi varmaan lähtenyt hätiin mekkalan kuullessaan.


Petoeläneläin oli valinnut meidän suurimman kanan, videolla vasemmalla olevan, vaalean orpingtonin. Eläin oli ottanut kanan kiinni kompostin takaa kuusiaidan alta ja raahannut kanatarhalle asti. Sen jälkeen oli hypännyt aidan yli metsään.

Höyhenvana kuusiaidan alla

Suurempia kasoja höyheniä kanatarhan vieressä
Jotenkin se on aina niin ikävää, kun menettää yhden kanoistaan. Ilmeisesti kana meni pennuille ruuaksi, olipa kyse supikoirasta, ketusta tai ilveksestä. Nyt vain täytyy varoa entisestään, sillä ihan varmasti "ruoka-aitta" houkuttelee uudelle ryöstöretkelle eläintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti