sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Kananmuna säilyy 4 kuukautta syömäkelpoisena

Nyt pääsiäisen alla on ollut ihan järkeviä juttuja ruuan säilytyksestä.

Kananmuna on 4 kuukautta syömäkelpoinen

IS 19.4.2019 Kuinka kauan kananmuna oikeasti säilyy? kerrotaan, että Suomessa muniin leimataan parasta ennen -päiväys 28 päivän päähän. Kun sama muna laitetaan kansainväliseen kauppaan, siihen leimataan 120 vuorokautta. Eri maissa on erilainen lainsäädäntö.

Kananmunaa voi siis huoletta popsia neljä kuukautta ostopäivästä, kunhan sitä on säilyttänyt asianmukaisella tavalla.

Tuoreen kananmunan ongelma on, että siitä ei aina kuori irtoa kovin hyvin. Kun muna hiukan kuivuu, niin kuori irtoaa helpommin. Niinpä tyttäreni ottaakin mielummin vähän vanhempia kananmunia kuin ihan tuoreita.

Mädän kananmunan myös haistaa. Siitä ei jää hetkenkään epäilystä. Kerran on itselleni sattunut mätä. Ne ovat sellaisia, jotka ovat ilmeisesti jossakin vaiheessa kanalassa pyörähtäneet jotenkin sivuun/piiloon kanalassa. Sitten ne on joku kerta kerätty. Että sellainen ylläri. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti