Anna kuivahtaa ennen kuin kaadat kylmän veden kattilaan |
Eli koko proseduuri kananmunien keittämiseksi menee jotenkin näin:
Kananmunat laitetaan kattilaan kylmään veteen.
- Äkilliset lämpötilaerot aiheuttavat kuoren rikkoutumisen.
Aika otetaan siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua.
Kiehuva vesi kaadetaan pois ja kananmunien annetaan olla kuumina tyhjässä kattilassa muutamia minuutteja.
- Kananmunat kuivuvat ja ne helpompi kuoria.
Kaada kylmä vesi kuivuneiden kananmunien päälle kattilaan.
Tämä olikin hyvä vinkki, pitää kokeilla.
VastaaPoistaKeitin eilen ankanmunia, ja niissä tuntui olevan kuori vielä kovemmassa kuin kananmunissa. Ja se oli vahva! Jospa niistäkin kuori tällä konstilla lähtisi.
Tuoreesta munasta kuori voi irrota huonommin kuin vanhemmasta.
VastaaPoistahttp://tuohimutkankanala.blogspot.fi/2013/12/kun-munan-kuori-ei-irtoa.html