sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kiuas kuumana kanalassa

Lauantai oli saunapäivä ja kiuas hehkui kanalassa. Lentokirput lähtee löylyllä, tosin en heitä vettä kiukaalle. Lintukirput pitää löylyttää kaksi kertaa, jotta eri ikävaiheissa olevat öttiäiset kuolevat. Jossakin englantilaisessa jutussa oli noin 10 päivää, nyt minulla meni kaksi viikkoa. Saa nähdä onko asialla merkitystä.
Kiuas kuumana kanalassa
Samalla vielä käsittelin Unto-kukon Smite-pulverilla ihan varmuuden vuoksi. Sillä lähti lintukirput Unton nahasta yhdessä yössä. Kun seuraavana päivänä katsoin, niin oli ihan puhdas eikä yhtään lintukirppua. Uskomattoman tehokas. Tosin käsittelin silloinkin Unton vielä varmuuden vuoksi.


Unto ei hötkyile, kun sitä käsittelee.

Unto suorastaan nauttii.
Unto- kukko on helppo käsiteltävä. Väinön höyhenpeitteen tutkiminen on paljon hankalampaa, vaikka on paljon Untoa kevyempi. Kanojen höyhenpeite on ohuempi ja nopeampi katsottava, mutta kanat ovat kanssa venkurampia. Unto-kukko se ottaa asiat rennosti. Voisi sanoa, että vietimme Unton kanssa laatuaikaa.
Smite-kirppupulveri on piilevämaavalmiste. Suomessa se on 350g ja kilon pakkauksissa, muualla myös 5kg pakkauksia.

Nyt otin käyttöön maalipensselin levityksen avuksi. Sillä sai hyvin levitettyä jauhetta sulkavakoja pitkin.Pulverin levitystä pensselillä

4 kommenttia:

 1. Minulla on myös kanoja, mutta näitä kirppuja ei ole koskaan vielä ollut vai enkö vain ole nähnyt. Tuli heti mieleen, että pitänee kait tarkastaa tarkemmin heti tänään ettei vain ole mitään öttiäisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me selvittiin ensimmäinen kesä ilman lintukirppuja. Ne pitäisi olla harvinaisia. Itse en tosin usko, että ovat ihan niin harvinaisia kuin sanotaan.

   Kannattaa tarkastaa kukko, kanat ilmeisesti kylpevät enemmän ja niillä ei ole niin uhkea sulka-asu, joten huonompi piilo. Kanoissa en ole ikinä öttiäisiä tavannut, ei ollut nytkään, vaikka Untossa oli..

   Poista
 2. Anonyymi12.33.00

  Moi, miten sinä sait kiukaan kytkettyä kanalaan kun olen ymmärtänyt että sähkökiukaalla on joku ihan oma kolmitieliitäntä tms?

  VastaaPoista
 3. Anonyymi11.43.00

  Hei! Miten olet saanut kiukaan kanalaan? Onko se sinulla kiinteenä kanalassa?

  VastaaPoista