keskiviikko 28. elokuuta 2013

Sukupuu-sivu poistuu

Alla on kopioitu webbisivujeni Sukupuu-sivu, joka ei ole enää ajantasainen. Alunperin ajatukseni oli alkaa maatiaiskanakannan säilyttäjäksi ja pitää tietoa sukupuusta yllä. Kaisa-kana ja Unto-kukko ovat jussilalaisia, mutta ilmeisesti sukuun on luiskahtanut vähän vierasta verta ja ilmenee valkoisena värinä varsinkin kukoissa. Kun ei ole ollut rodunjalostusta ja kirjattua sukupuuta, niin ainahan sitä on vähän "mustalampaita" sukuihin luiskahtanut. Näin ihmisillä kuin kanoillakin.

SUKUPUU-sivu
Hy-Linet Elisabeth alias Lisbet, Silvia, Diana
Tuotantohybridien sukupuu varmaan tunnetaan, muttei sitä itse tiedä. Kanat ovat Heikki Kanniselta Suonenjoelta. 

3. haudonnan Toivo, Riemu (Jyväskylän seutu), Tane (kukko Jyväskylän seutu) ja Velmu  

2. haudonnan Elli (->Hugo, kukko) ja Tiitu (->Keijo, kukko) 
Altti Viitasen kanat ja kukko alla.3
Siltaa kävelevä kana on 9-vuotias ja yksi jämijärveläisten jussiloiden kantaemoja.

2. ja 3. automosatsin emokanat ja pater-kukko.

1. haudonnan Urhon (-> Unto, kukko), Lady Gagan (->Kauko alias Kake, kukko), Chisun (kukko Lievestuoreelle), Tarmon (->Kaisa, kana), Aamun (kukko Juvalle), Raasun (kukko Juvalle Seijalle), Robinin (kaasutettiin häijynä), Kyllikin (kukko, Lievestuoreelle) ja Tiltan (kana kuoli tapaturmaisesti
Alkujaan Timo Lepolalta Jämijärvelle haettu sukuhaara. Porissa säilyttäjä Altti Viitaselta Jukka Winterille tulleet kaksi kanaa ja kukko (alla kuvat), jotka 1.haudonnan emokanoja ja pater-kukko. 

Jussilan (Jämijärven) kukko  

Jussilan (/Jämijärven) maatiaiskana


Jussilan (/Jämijärven) maatiaiskana hautomassa
  
Maatiaisrodun valinta
9.12.2011 syntyi päätös Jussilan kanoista saatuani viestin Tiina Tuoviselta. Hän on tehnyt paljon maatiaiskanakantojen säilyttämiseksi. Viestissään hän kertoi: “Jussilan kannan lisäksi uhanalaisempia ovat Lindellin kana ja luumäkeläinen.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti