maanantai 4. huhtikuuta 2016

Miten päästä Saksaan hoitoon borrelioosista? (ohi kanala-aiheen)

Tämä bloggaus ei ole kanalasta ja kanoista, vaan borrelioosista eli Lymen taudista. Bloggauksen teen siksi, että niin monet eivät tiedä, miten päästä Saksaan hoitoon. Suomen käypähoitosuositus ei paranna, vaan vie halvaantuneeksi vuodepotilaaksi. Borrelioosi on ainakin kolmella ystävälläni. Kaikilla se on eri vaiheissa. Alla yhden sitkeän selviytyjän kertomus. Hän kävi monella kymmenellä yksityislääkärillä ennen kuin löysi osoitteen Saksaan ja sai tarvitsemansa avun. Nyt hän voi hyvin.

Toivottavasti alla olevasta kertomuksesta on apua hoidon saamiseksi muillekin, sillä esimerkiksi Suomen borrelioosiyhdistys Borrelioosi ry ei saa jakaa alla kerrottuja tietoja. Minäkään en jaa, minä vain kerron ystäväni selviytymistarinan yksityiskohtineen, hänen suostumuksellaan.

Borreliose Centrum Augsburg, Saksa


"Lääkäri otti minulta verinäytteet ja ne lähetettiin Saksaan BCA:n labraan. Klinikka on Augsburgissa. Borreliose Centrum Augsburg. +498214554710 (http://www.bca-clinic.de/). Siellä on edullinen hotelli ja helppo mennä Münchenistä junalla. Sain ensin antibioottia puoli vuotta ja sen jälkeen luontaislääkitysellä on menty. Olin kaksi päivää siellä  4 kk välein. Lento ja hotelli 250€, kokeet olivat ekalla kerralla kalliit, noin 1000€. Selvittivät onko muita eliöitä kropassa, sydämessä tai muualla. Sitten söin 1vuoden ainakin 10 eri immuniteettia vahvistavaa luontaislääkkeitä. Niitä syön nytkin mutten kaikkia. "
 
Varmaan verinäytteen voi ottaa jopa joku terveydenhoidon laboratorio ja pyytää lähettämään Saksaan ko. labraan, kunhan on ollut ensin yhteydessä sinne BCA-klinikkaan.

Lääkärin nimen voi kysyä minulta. Muun lääkärikunnan painostus ja muun muassa uran katkeaminen on uhkana niille lääkäreille, jotka uskaltavat epäillä Suomen käypähoitosuositusten mukaista borrelioosihoitoa.   

Jyväskylän yliopisto tutkii borrelioosia, artikkeli Keskisuomalaisessa 31.5.2015.

KSML:n artikkeli Jyväskylän yliopiston borrelioositutkimuksesta


Hakusanat: borrelioosi, Lymen tauti, käypähoitosuositus, Saksaan hoitoon , BCA Clinic, Jyväskylän yliopisto

2 kommenttia:

 1. Anonyymi14.02.00

  Moi! Mulla epäillään meilkein 15v kestänyttä borrelioosia enkä suomesta saa mitään apua. Voitko vinkata kyseisen lääkärin nimen mulle johonkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei En voi vinkata täällä ketään lääkäriä tai hän joutuu vaikeuksiin eikä enää ole kyseistä lääkäriä borrelioosia sairastavien apuna. Lääkärikunnan voima on valtava.

   Soita puh. 045 153 1000, niin voin kertoa lisää.

   Poista