sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Hilma-kana on rasisti (video)


Hilma-kana ei ole emona ihan muiden Alhokannan kanojen kaltainen.  Alhot ovat kovia hoitamaan tipuja. Aiemmin meillä Mirkku-kana jopa omi Laku-kanan tiput, kun ne kasvoivat vähän suuremmiksi. Hilmaa sen sijaan alkoi tipujen hoitaminen kyllästyttää. Niinpä se päättikin viettää Vappua railakkaasti karistaen tiput kannoiltaan ja liittyen muiden aikuisten kanojen laumaan.
Rasismin kohteeksi joutuneet mustat "pojat" 17.4.2016.


Hilma on myös avoimen rasisti. Yleensä kanaemo huolii koneessa haudotut tiput alleen ongelmitta, mutta Hilma ei huolinut mustia tipuja. Vaaleat tiput kyllä kelpasivat. Ensin löysin yhden Hilman alle viedyn mustan tipun kuolleena silmät päästä nokittuna. Oli niin inhottavan oloinen loppu, etten halunnut edes ottaa siitä kuvaa.

Myöhemmin vein useamman mustan tipun Hilman alle. Käydessäni tarkastuskäynnillä löysin nämä mustat tiput eri puolilta varastoa mikä missäkin nurkassa. Kerättyäni tiput kasaan ja laittaessani ne takaisin  Hilman luo, kana alkoi nokkia tipuja.  Ei paljon selvemmin olisi voinut Hilma-kana osoittaa, että se ei tummista tipuista välitä. En tiedä, että olisiko tilanne eri, jos kanojen joukossa olisi vielä myrskyn uhrina kuollut musta Laku-kana. Alla video Hilmasta ja vaaleista tipuista 17.4.2016.


1 kommentti:

  1. Olipa "kiva" lukea tällaisesta käyttäytymisestä. Vahvistaa sitä tunnetta, että tein oikein ottamalla toisen emokanan tipulasta pois. Se nimittäin nokki keltaisia tipuja ja vain mustat kelpasi sille. Toinen kana taas hoitaa ongelmitta kaikkia. Tekee pahaa katsoa erotettua emokanaa, kun haluaisi kovasti takaisin tipulaan, mutta valitettavasti ei ole tilaa erottaa sitä mustien tipujen kanssa omilleen..

    VastaaPoista