keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Hugo ja Keijo - hurmaavat kukkopojat

Hugo- ja Keijo-kukko

Hypinpä lähes ilosta, kun sain tekstiviestin "Huomenna tullaan poikia hakemaan kotiin :)". Elli ja Tiitu saivat jo katsomiskäynnillä uudet, miehisemmät nimet Hugo ja Keijo. Helppo muistaa kumpi on kumpi, sillä Keijolla on keltaiset jalat ihan alkusoinnilla. Tosin eivät jalat ihan kokonaan keltaiset ole, mutta osin. Hugon jalat ovat mustat.

Kukkopojat hurmasivat olemuksellaan, kuten olivat viime viikkoina hurmanneet meidätkin. Kukkopojat piti kaasuttaa jo pari viikkoa sitten. Laitoimme kuitenkin viikoksi ilmoitukset, jotta antaisimme kukkopojille mahdollisuuden. Kun ei viikossa menneet, niin lisäsimme mainospaikkoja. Oikeastaan teimme jo päätöksen, että pitäisimme pojat kesän. Totuus tuli kuitenkin varmaan tyttären tekstarissa, kun ilmoitin hakijoista: "Hyvä! Ei tartte tehä kukkolaa :)".
Kukkopoika ja lautakasakoti

Kukkopojat asustelivat päivät pihalla lautakasan alla. Sieltä pojat eivät kauaksi liikkuneet, pääsääntöisesti vain sellaisen metrin pari. Vaikka vapaus olisi ollut lähteä vaikka minne, pieni on tämän rodun reviiri. Ihan itse valitsivat paikan, kun veimme ensi kertaa häkin ulos. Sieltä ne pojat riensivät aina ihmisen luo ja seurasivat jopa perässä kuin seurakoirat. Viime päivät olivat miehen kanssa laudoittamassa kanalan seinää. Ei kavereihin voinut olla ihastumatta.
Hugo takana, edessä Keijo ja kuormalavan päälle kasattu lautapino asumuksena

Hugo takana, edessä Keijo keltaisine jalkoineen vapaana pihamaalla
Hugo ja Keijo olivat sisämajoituksessa öisin


Hugo pe 1.6.2012 klo 9.00, 38g 
Keijo la 2.6.2012 klo 9.00, 36g  
 
Ke 4.7.2012 Hugo 354g, Keijo 313g.
Hugon (ex-Elli) ja Keijon (ex-Tiitu) kasvukäyrä


Pojat saivat erinomaisen kodin ja jäävät Jyväskylän seudulle. Eivätkä mene edes kesäpojiksi, vaan niistä tulee lemmikkikukkoja. Eipä tiennyt perhe kanalaa rakentaessaan, että kukkola tulee. Niin nämä harrastuskukkolat leviävät uutena trendinä ;). Mehän sitä olemme jo harrastaneet.


Kukoilla on hyvä aloittaa, ainahan niitä kanoja saa! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti