sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Pellavakuivike ja käsitelty olkikuivike

Olen tänä syksynä käyttänyt sekä Naturalian käsiteltyä olkikuiviketta että pellavakuiviketta. Naturalian kuivike on ihan hyvää, mutta tummempaa kuin kuivikepellava. Pidän pellavan vaaleammasta sävystä ja valoisuudesta kanalassa. Varmaa mielipidettä tuosta olkikuivikkeesta itselläni ei ole sen vuoksi, että olen käyttänyt sitä pellavan kanssa sekaisin, mikä kyllä tuntuu toimivan hyvin.

Kuivikepellavaa
Kuivikepellavan hyvä puoli on myös sen ilmavuus. Varsinkin kanalan ruokahuoneen puolella ominaisuus on hyvä, koska siellä ei ole lattialämmitystä, kuten nukkumapuolella.

Alunperin valitsin pellavakuivikkeen, koska sen pitäisi olla kaikkein pölyttömintä. Kyseisestä ominaisuudesta suhteessa muihin kuivikkeisiin en osaa sanoa, koska en ole muita oikeastaan käyttänyt enemmälti.

Tällä hetkellä Jyväskylässä Kankitien K-Maataloudesta hevosille tarkoitettu 20 kilon pellvakuivikepaali maksaa 18,80 euroa. Aiemmin liike oli Palokassa ja paalin hinta oli 24 euron luokkaa. Silloin tosin omistajat olivat eri.

Kankitien K-Maataoudesta suosittelen myös Jeppe koiranraksuja. Sitä Mörri-koiramme ainakin syö mieluummin kuin eläinkaupan raksuja.

2 kommenttia:

 1. Millainen on teillä pellavakuivikkeen menekki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä menee 1-2 paalia talvi. Kun on lattialämmitys, niin en käytä paksua kerrosta, vaan 1-5 cm. Viikkosiivouksessa en tyhjennä kaikkea pehkua, otan vain kanankakan pois.

   Pitäisi kirjoittaa vielä tuosta lattialämmityksestä. Se on erinomainen juttu, sillä pitää kuivikkeen kuivana. Ison ikkunan edessä ei ole lattialämmitystä, kun sen puolen piti olla se kasvihuone. Siellä kuivike on märkää, koska kana juo melkoisen paljon, 2-3dl/pv. Tosin ikkunaprinsessat viihtyvät ikkunan edessä.

   Poista