perjantai 3. tammikuuta 2014

Viikkosiivous

Viikkosiivouksessa menee tunnin verran. Silloin imuroin ilmanvaihtokanavan suodattimen. Se on tarpeen, jottei LTO-laite eli lämmöntalteenotto ala reistailla pölyn vuoksi.

Lattialta kerään kanankakat. Kakkaa kertyy sellaiset reilut pari ämpäriä viikossa. Noukin kakat tuhkalapiolla ja enimmäkseen vain kumihanskoilla haroen. Pellavakuivikkeessa kanankakoista tulee usein vähän kuin kaurakeksejä. Lattiaan kuivuneet, sementoituneet kakat irrotan teräslastalla.

Viikkosiivouksessa on hyvä käyttää hengityssuojainta, vaikka aina niin ei tule tehtyä. Hienojakoinen pöly tuntuu kuitenkin hengityselimissä ja nenässä. Onneksi meillä on kanalassa keskuspölynimuri, niin ei puhalla pölyjä imurista takaisin kanalaan, eikä nostata ilmaan muualle laskeutunutta pölyä. Keskuspölynimuria voi pitää aika luksuksena, mutta kyllä se huollettavuutta ja omiakin työskentelyolosuhteita huomattavasti parantaa. Luksusta meidän imurissa kyllä on se, että se käynnistyy imurinvarren painikkeesta, eikä ainoastaan seinän läpästä. 
Poistoilmasuodattimen imurointia
Meidän kanat ja kukko ovat aika rohkeita ja hyvä hermoisia. Ilmanvaihtokanava on orsien päällä, mutta kanat ja kukko jököttävät orsilla imuroitaessa, jos ovat jo ehtineet yöpuulle. Ainoastaan jos alkaa seiniä raastaa imurilla, niin sitten lehahtavat lattialle.

Juoma-automaatin pesen viikkosiivouksen yhteydessä.Viikolla en muuta tarvitse tehdä kuin lisäta vettä ja ruokaa sekä tietysti kerätä kananmunat. Eli välttämättä ei tarvitse kuin muutaman minuutin päivässä, ellei halua seurustella kanojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti