maanantai 6. lokakuuta 2014

Hautomakoneen tiput

Hautomakoneeseen laitettiin kaikkiaan seitsemän munaa. Kolmen ensimmäisen kohdalla ero aiemmin kuoriutuneisiin ei ollut vielä kovin merkittävä, mutta kahden viimeisen kohdalla alkaa olla jo vähän liian iso ero. Muut ovat jo aika vipeltäjiä, kun vasta kuoriutuneet ovat vielä ressukoita. Vaikka tiput ovatkin heti kuivuttuaan melkoisen terhakoita kaiken kaikkiaan. Onneksi Laku on myös muitta mutkitta hyväksynyt jokaisen sen alle tuodun uuden tipun. Vielä koneessa on kaksi munaa, jotka tosin voivat jäädä kokonaan kuoriutumatta.

Haudottavien munien välillä oli noin kahden viikon ero siinä, koska niitä on alettu hautoa. Ensin vain ihmettelin, kun Alhot ei muni enää ollenkaan. Ne muni samaan pesään, jossa Laku hautoi ja Laku pyöräytt munat alleen. Kätevää. Parin viikon päästä laitettiin verkko estämään muiden pääsy Lakun pesään. Yksikään tipu ei näytä olevan Lakun oma. Ilmeisesti aloituspäivänä Laku ei ollut muninut ja aiemmin munitut oli kerätty pois.

28.9.2014 hautomakoneesta kuoriutunut tipu

29.9.2014 tipu
29.9.2014 illalla kuoriutunut tipu

pe 3.10.2014 klo 15 Tiina-tipu on selvästi kana

pe 3.10.2014 klo 22 Aksu-kukon poika R.I.P su 5.10.2014 aamu
Aksu-kukon poika oli pienin ja löytyi aamulla kuolleena kanalasta. Laku ja tiput ovat omassa kindergardenissaan, jonne eivät muut Alhot pääse. Tipu kuoli ilmeisesti tapaturmaisesti emokanan tallatessa vahingossa päälle. Tipuja kun oli jo yhdeksän ja ikäeroa aika paljon. Vastikään kuoriutunut nököttää enemmän vielä paikallaan eikä ole niin livakkaliikkeinen kuin vähän varttuneempi tipu. Aksu-kukon poika on haudattu samaan hautaan Aksu-kukon kanssa.


Aksu-kukon ja kukkopojan hauta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti