keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Lehtokotilon munat

Lehtokotiloiden munat ovat nuppineulan pään kokoisia, vaaleita, läpikuultavia palloja. Niitä voi löytää puutarhatöitä tehdessä kokonaisen kasan. Lehtokotilo munii parin viikon välein nelisenkymmentä munaa muutaman sentin maan alle.

Alla on kuva lehtokotilon munista ja taakse on laitettu valkoinen nuppineula. Munat ovat  tosiaan  läpikuultavia. Jos tarkkoja ollaan, niin ne ovat ihan hitusen pienempiä kuin nuppineulan pää. Mutta kaiken kaikkiaan vertaus on aika osuva, kuten kuvastakin voi todeta. 

Lehtokotilon munat
Lehtokotilon munat ja pystyssä oleva nuppineula takimmaisena

4 kommenttia:

 1. Lehtokotilon munista menee ihan kylmiä väreitä. Lapsuudenkodissani oli valtava invaasio niitä. Piha rajautui lehtomaiseen luonnontilaiseen alueeseen, ja siellähän ne lisääntyivät hallitsemattomasti. Mikään kerääminen ei niitä vähentänyt. Kumpa silloin olisimme tajunneet hankkia ankkoja!

  VastaaPoista
 2. Lehto on kostea ja se on siten todella otollinen lehtokotiloille. En tiedä, miten tuollaisesta luonnontilaisesta paikasta ne saisi edes pois. Harvalle eläimelle kun lehtokotilo edes kelpaa eikä Suomen luonnossa tunnu sille olevan oikeaa luontaista vihollista. Siilikään ei syö kuin viime hädässä, koska saa niistä kuulemma sisäloisia. Meillä on tuossa tontin alapuolella lehtomainen alue ja myös siilejä. Aiemmin ihmettelin, miksi on siiliä ja niin hurjasti kotiloita.

  Mistä päin olet kotoisin, kun siellä oli jo lapsuudessani kotiloita? Tuo ankka on varmasti hyvä, parempi kuin kana. Mutta onko ankka vai kotilot pahempi tuhoaja? ;)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi11.13.00

  Hankin viime vuonna 5 kotiloa Luru muni noin 15 munaa mutta Mökö ja Pulla taisivat syödä ne koska ne katosivat kuin tuhka tuuleen Luru kyllä löysi suojaisan paikan kiven alta mutta olihan sinnekin pakko olla joku käytävä niinpä Möksy ja Pulla saivat munat haltuunsa.vinkki, jos teillä on kotiloita ja yksi on muninut on syytä eroittaa munat erilliseen boxiin niin ettei muut etanat pysty syömään niitä. (:

  VastaaPoista
 4. Anonyymi11.15.00

  Aijon hankkia kotiloita löytyykö täältä tyyppejä ketkä on kiinnostuneita luomaan ryhmän ja höpöttämään ja raportoimaan kotiloiden kuulumisia
  :D

  VastaaPoista