maanantai 25. toukokuuta 2015

Mamma-kana on muhkea

Hautova kana on ihan eri näköinen kuin ei hautova. Kun hautova kana tulee syömään, niin se on sellainen muhkean pyöreä. Alla Hieno mamma-kanana.

  
Hieno mamma-kanana
Hieno on tosin aikamoinen diiva ja uranainen. Uranainenkin tarvitsee sekä perheen että uran. Ensin Hieno hautoi keskimmäistä pesää. Sitten se vaihtoi Lakun pesään hautomaan. Sen pesän haudonnasta kun oli jo alkuhaudonnat hoidettu ja pääsisi nopeammin taas uraa luomaan. Tiedättehän, että nuoret, kauniit naiset ohittavat politiikassa ja työelämässäkin vanhemmat, joten sikälikin järkevää. Viimein Hieno hautoi päivän pari tyhjää, ylintä pesää, kunnes totesi, että nyt on aika taas jatkaa uraa.

Hienolla taas uravauhdissa.
Kanat vaihtavat mielenkiintoisesti hautomapesiä. Toisinaan haudotaan kaikkia kolmea ja toisinaan vaihtavat paikkaa. Tällä hetkellä Mirkku on alimmaisessa pesässä, jossa alunperin Laku aloitti haudonnan. Välillä jopa Laku yritti palata siihen pesään, vaikka siellä oli Mirkku lättynä. Siirsin Lakun yhtä ylempään. Se ylempi pesä on sikäli huonompi, että sen haudonta on aloitettu myöhemmin. Niinpä Laku joutuu hautomaan pidemään kuin sen kolme viikkoa.

Mirkku valtasi Lakun haudontapesän
2 kommenttia:

  1. Anonyymi7.38.00

    Se on jännä, miten kanan koko olemus muuttuu heti kun se vain istahtaa hautomaan, ja muuttuu yhtä nopeasti takaisin kun tipunsa on vieroittanut :D

    VastaaPoista
  2. Näin on. Kanaemo-sanonta on kyllä sinänsä aika osuva tietyn tyyppisestä äitiydestä.

    VastaaPoista