maanantai 12. lokakuuta 2015

Suurin, komein ja kallein

Tämä on pelkkä retostelu bloggaus, sillä olen niin tyytyväinen mieheni tekemään lämpökompostoriin. Se on Jyväskylän yksityistalouksien suurin, komein ja kallein. ;) Siitäkin huolimatta, että työkustannuksia ei ole tarvinnut laskea, koska ne on maksettu luonnossa, joka tapauksessa pimeesti. ;) (Kohta on verottaja ovella laittamassa lisäveroa jollakin syyllä).

Strategiset mitat lämpökompostorilla ovat 3,6 metriä pitkä ja 1,2 metriä syvä ja korkea. Kolmessa osassa olevan kompostorin kokonaistilavuus on siten viitisen kuutiota. Sisäpinnat ovat iloisen väristä  maatila- eli filmivaneria. Kompostori, myös väliseinät on eritetty Finnfoam-eristelevyllä. Päältä kompostori on tavallista havuvaneria, joka on maalattu.

Viiden kuution lämpökompostori

Tekovaiheessa kompostori vaikutti valtavalta ja mies nimittikin takaseinää kiinanmuuriksi. Anelin josko sitä sittenkin pienennettäisiin kolmanneksen, mutta mies ei suostunut purkamaan mitään. Hyvä niin, sillä kompostori ei ole koskaan liian suuri, ainakaan kun puutarhan rakentaminen on kesken. Kottikärryllinen tulee, kun tekee juolavehnäpöheikköön kukkapenkin. Vajaan kuukauden ollut kompostori on jo puolillaan. Ensimmäinen osa on täynnä ja toinen osa puoliksi. Ruuantähteet laitan kuitenkin vielä maapallolämpökompostoriin. Se on lähempänä ja mukavasti kuusien alla. Kanalataloudessa ruuantähteet koostuu pääosin kahvinporoista ja banaanin ja appelsiinin kuorista.

Kompostorissa voisi vaikka saunoa. Se on kuin turkkilainen sauna, kuumaa ja kosteaa, kun on pörinä päällä. Kanankakka on mitä parhainta lisäainetta puutarhakompostiin.

Lämpökompostori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti