sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Talven kaurojen pussitus

Tänä vuonna päädyin ostamaan suursäkin ja pussittamaan sen vanhoihin rehusäkkeihin. Kun ostaa piensäkkejä, niin kaura maksaa 40 kiloa 19,90€ ja 25 kiloa 15,90€. Suursäkillä se on huomattavasti halvempaa, viides- tai kuudesosan tuosta hinnasta. Varsinkin kun ostimme suoraan tuottajalta.


Suursäkin ostamisen syynä oli, ettei tarvitse jatkuvasti olla hakemassa kaurasäkkiä kaupasta ja myös kauran edullisempi hinta. Tosiasia on, että harrastajakanalassa tuotettujen kananmunien pelkkä ruokintakustannus on enemmän kuin mitä kananmunat kaupassa maksavat. Lämmitykset, salmonellatestit ja muut päälle, niin mitään businessta kanalan pito ei ole. Harrastuksen rahoittamiseksi pitää käydä palkkatyössä. Siinä on yksi motivaatiotekijä työssäkäyntiin. :)

Kauran pussitusta suursäkistä pienempiin säkkeihin la 19.9.2015
Kauran pussitus ei kaiken kaikkiaan ollut kovinkaan suuri urakka. Talven mittaan aikaa säästyy paljon. Vajaan tunnin verran menee kuitenkin sillä yhdellä kauppareissulla sen 40 kilon kaurasäkin hakemiseen. Nyt oli yksi reissu ja muutaman tunnin säkitys. Meillä suursäkkien siirtelyä helpottaa pienkuormaaja, jolla suursäkin saa kanalan ovelle. Muuten pitäisi pussittaa peräkärryssä.

Kauran lisäksi syötän puolitiivisteen eli munitusrehun, jotta saavat tarvittavan valkuaisen.  Rehuissa nimitys puolitiiviste on täydennysrehu, joka ei sisällä kauraa. Täysrehu sisältää kauran ja valkuaisen. Pelkällä kauralla talven mittaa muniminen loppuu lähes täysin. Ruoantähteistä ei kuitenkaan tule niin paljon valkuaista. Yksi vaihtoehto valkuaisen saannille olisi kasvattaa jauhomatoja ->. Sitäkin olen harkinnut, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi.

Karppausperheen ohje jauhomatojen kasvattamiseen ->

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti