keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Lehtokotilo - kaunis nilviäinen

Lehtokotiloista oli juttua Keskisuomalaisessa 18.6.2014 ja torjuntakeinoissa niin toimivia kuin toimimattomiakin ohjeita, kuten lauta-ansat. Torjuntakeinoista sivuilla ->

Suurenna klikkaamalla kuvaa / KSML 18.6.2014 Toimivia ja toimimattomia ohjeita

Mutta lehtokotiloihin voi ottaa myös positiivisen näkökulman, kuten Inspiratikka-blogissa ->
Lehtokotilo - kaunis nilviäinen, ainakin kuvissa. Alla on pikkukuvat, joita klikkaamalla pääset alkuperäisiin kuviin Inspiratin blogissa.

Klikkaa, niin näet alkuperäisen kuvan -> 
/© Inspiratikka
Klikkaa, niin näet alkuperäisen kuvan-> /© Inspiratikka
Klikkaa, niin näet alkuperäisen kuvan-> /© Inspiratikka
  
Lehtokotiloiden hävittämisestä ->


2 kommenttia:

  1. Minua hieman hymyilytti, kun vastikään pari viikkoa takaperin naapuri kirosi, kuinka heillä on aivan kauhea etanaongelma pihamaallaan. Kuulemma ikinä ole ollut näin pahaa etanavuotta. Minä hieman hämmästelin, kun meidän pihalta olen bongannut vain muutaman hassun etanan koko vuonna. Vaan kas, meillä kipittelee ahneet kanat vapaana koko aidatulla tontillamme, joten sinne menee etanat parempiin suihin :) ♥

    VastaaPoista
  2. Viime talvi oli paha lehtokotiloille ainakin Etelä- ja Keski-Suomessa. Naapurillasi on avokomposti tms pahasti pielessä. Pitäisikö alkaa lehtokotiloiden torjuntakonsultiksi?

    Juu, kanat kyllä syö kotilot, mutta vaatii kyllä omanlaisensa puutarhan. Meillä oli vapaana toukokuun loppuun asti, mutta sen jälkeen olen kiroillut, kun olen jättänyt tarhan oven auki ja ovat päässeet pihalle. On ne sen verran tehokkaita kukkapenkkien tuhoajia. Tosin aiemmin meillä oli kukkapenkit aidatut ja kanat vapaana. Nyt toisinpäin.

    VastaaPoista