keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Lehtokotiloiden hävittäminen

Päivitin lehtokotiloiden torjunnasta kaiken suomeksi ja osin muullakin kielellä käsiini löytämäni uuden aineiston Lehtokotilo-sivulleni ->. Joitakin vanhoja ja jopa itse käyttämiäni keinoja, kuten kahvinporot, oli jäänyt kirjaamatta sivulle. Alunperin tein sivun, koska monet löytämäni neuvot ovat täysin turhaa työtä ja melkoisen tehottomia.

Uutuutena, tosin maailmalla päivämääristä päätellen jo vanhaa asiaa, ovat aurinkokäyttöiset etana-aidat. Suomessakin sähköaitaa etanoille / lehtokotiloille on myytävänä. Jos kotilot olisivat vielä puutarhamme riesana, niin varmaan teettäisin miehelläni tuollaisia sähköaitoja. Nyt jää valitettavasti kokeilematta ja kokemukset kertomatta.

Sähköistä kotilotorjuntaa, sähköaita lehtokotiloille

Keräämällä lehtokotilokantaa ei saa pidettyä pienempänä, sillä niiden lisääntyminen on niin valtavaa. Torjunnassa kannattaa alkaa heikentää niiden elinolosuhteita ja vähentämään muninta- ja talvehtimispaikkoja. Esimerkiksi avokompostit toimivat kotilohautomoina. Yksikin "kunnon" avokomposti riittää pitämään pihan lehtokotilokannan varsin suurena. Toinen on estää lehtokotiloiden pääsy omalle tontille, mikäli pihan läheisyydessä on "lehtokotilohautomoita" eli esimerkiksi puistoalueella risu- ja puutarhajätekomposteja. 

Otan mielelläni vastaan kokemuksia, näkemyksiä ja tietoja lehtokotiloiden torjunnasta.

Enemmän lehtokotiloiden tuhoamisesta ->

24.6.2015 Linkki aurinkokäyttöisiin etana-aitoihin on poistettu toimimattomana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti