lauantai 19. heinäkuuta 2014

Alhot Aksu-kukko ja Hieno-kana

Torstai-iltana 17.7.2014 haettiin Alhot, Aksu-kukko ja Hieno-kana Mäntsälästä. Halusimme kanan, joka hautoo. Tuotantohybridit eikä Jussilat sitä tee. Näillä Alhoilla on paremmat ja selvitetymmät sukupaperit kuin itselläni. :D

Alho-kukko Aksu
Ensimmäinen päivä Aksulla on mennyt kiekumisessa, varmaan 50 kertaa päivässä. Käytännössä lähes jatkuvasti. Onneksi Unto-kukko ei ole provosoitunut vastalaulantaan. Kiekuuko Aksu jatkossakin yhtä paljon vai onko se nyt vain "upset"? Siltä kun oli viety kaksi kanaa ja kotipaikkakin vaihtui. Jos kiekuminen jatkuu tuohon malliin, niin Aksua ei voi päästää ulos kuin puoliltapäivin. Muuten me ollaan yleensä päästetty kanat yhdeksältä ulos.

Hieno-kana

Hieno on todistettavasti tänä keväänä aloittanut hautomisen, vaikka toinen kana sitten omikin pesän. Hieno on erittäin herkkä kana, joka lentelee pitkin seiniä, jos ei ole todella rauhallinen. Hienon takia ei ole päästetty vielä ulos, vaan ovat olleet kanalassa ruokasalin puolella totuttelemassa uuteen paikkaan.

4 kommenttia:

 1. Oi, Hienon paljolti samanvärinen kuin yksi meidän alhotyttösistämme, Lyydia :)
  Lyydilla on juuri 4-viikkoiset tiput ♥

  VastaaPoista
 2. Eilen laitoin mukana tuodut munat hautomakoneeseen. Kolmen viikon päästä on meilläkin tipuja. JES. Onni on saada tipuja.

  VastaaPoista
 3. Minä jännään vielä yhden tipun sukupuolta. Kolmesta jo näkee, että ovat selkeitä kanoja ja kaksi on kukkoja. Yksi on kiikunkaakun, kunpa olisi kana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin, jos on jo kolme kanaa. Suorastaan erinomaista, jos tulee neljä kanaa ja vain kaksi kukkoa. Meillä olisi suhteet aina toisin päin. Jostakin syystä ne kukkopojat suosivat meidän perhettä

   Poista