torstai 17. heinäkuuta 2014

Tehotytön elämä on lyhyt

Silvia-kana kuoli 11.7.2014 eli päivälleen tasan kaksi vuotta siitä, kun tuli meille->. Silvialla oli huonot fiilikset jo maaliskuussa ->, mutta aina se tokeni. Viime aikoina se oli sellainen, että useimmiten kannoin sen laitumelta kanalaan illalla. Aamulla mies kantoi Silvian ulos kanalasta. Vaikka laitettiin sen eteen ruokakuppi herkuilla ja vesiastia, niin ei se nokkaissut ruokia. No, muut tulivat ja rohmusivat ruuat.

Silvia oli viimeinen kolmesta tehotytöstä. Kanat olisivat syksyllä menneet teuraaksi eli tehotuotantomunintansa loppupuolella. Vuosi tehomunintaa on niin rankkaa, ettei pelastettuinakaan elä kuin maksimissaan kaksi vuotta sen jälkeen.

Kaikilla on ollut samat oireet, huonot fiilikset ja sitten ne vain kuolevat. Lerppa alias Lisbet kuoli huhtikuussa -> ja Diana jo vuosi sitten elokuussa.

Silvia-kana R.I.P 11.7.2014

2 kommenttia:

 1. Meille tuli kesällä 2013 pari hy-linetyttöä.
  Toisen jouduin juuri pari viikkoa takaperin lopettamaan kun siltä meni jalka.

  Toinen tyttö, Viuhka, on yhä seuranamme ja voi kuinka se osaakaan olla rakas.. se ja alhotyttö Lyydia ovat kokoporukan rakkaimmat, joten kipeää tulee olemaan kun jommasta kummasta aika jättää :(

  VastaaPoista
 2. Meillä hy-line brown Lerppa alias Lisbet oli miehen suosikki. Se oli aikamoinen seuralainen esimerkiksi puutarhahommissa nappailemassa matoja. Sai hätistellä kauemmaksi, ettei ollut tiellä. Lerpan hengen säästämiseksi mies teki nettiadressin ja kerösi yhdeksän nimeä. http://tuohimutkankanala.blogspot.fi/2013/09/lerppa-suojeltava.html

  Hy-linet ei ole hassumpia kanoina. Saa nähdä millaisia Alhoista tulee. Hieno-kana lentelee kyllä päin seiniä pienimmästäkin. On tosi säikky ja arka.

  VastaaPoista