perjantai 18. heinäkuuta 2014

Mäntän guggenheimit ja kanat

Miksi tarvitaan Guggenheim-museo Helsinkiin, kun sellaiset on jo Mäntässä? Kannattaa mennä ja hämmästyä, että millaiset monumentit on keskeltä "ei-mitään". Mutta niinhän se oli jo koko Mäntän tehtaiden synty, että paikkaa hämmästeltiin. Paperiperkele-näyttely valottaa hienosti niin sisällöltään kuin tekniseltä toteutukseltaa asiaa.

Paperiperkele-näyttely Mäntässä

Varsinaiset guggenheimit, löytyy Göstan Paviljongista ->. Siellä on niitä Simperin, Gallen-Kallelan ja muiden suomalaisten maalareiden alkuperäisiä tauluja, joita on nähnyt seinäkalentereissa, postikorteissa ja oppikirjoissa. Lisäksi on uusi rakennus, "kiasma"-puoli modernimpaa taidetta, ken sellaisesta pitää.

Göstan Paviljonki

Koko lysti kolmine museoineen ja kaikkine näyttelyineen maksaa vain 8 euroa / henkilö. Voisi olla 28 euroa ja silti hintansa väärti.

Niin ja miksi juttu on blogissani? Koska Göstalla on ollut varsin viehättävä kanatarha, josta on kuva kultaisissa kehyksissä Gösta-museossa. Kyllähän kuva on käynnin arvoinen kana-fanille. :)

Göstä Serlachiuksella on ollut kanatarha. Kuva Göstä-museossa.

2 kommenttia:

  1. Mekin ollaan ihastuttu Mäntän kulttuuriantiin ja käyty jo kolmena kesänä tekemässä sinne kesäretki täältä Jyväskylästä. Ekalla visiitillä meille neuvottiin lounaspaikaksi Mäntän Klubi ja siellä olemme sen jälkeen joka kerta käyneet. Upeat puitteet, kauniisti katettuihin pöytiin tarjoiltu kolmen ruokalajin lounas on joka kerta ollut aivan mahtava. Varsinkin alhaiseen hintaansa nähden. Kannattaa käydä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä. Luulen, että mekin aletaan tehdä vuosittainen kesäretki Mänttään.

    VastaaPoista