tiistai 11. helmikuuta 2014

Hy-line kanojen erot

Mies seuraili kanojen menoa kamerasta orrella ja tummemmat hy-linet (Hy-Line Brown) ovat ilmeisesti aika dominoivia.  Toinen tehotytöistä yritti nokkia orrelle tullutta Varpua päähän, joka väisteli ja käänsi päätään sivuun. Aiemminkin olen huomannut, että nokkivat tosiaan ja muita päähän. Samaa ei mielestäni tee meidän maatiaiset, Varpu (Hy-Line White) eikä tuohimutkalaiset, jotka ovat Varpun ja maatiais-Unton miksereitä

Hy-Line kanoja on kahdenlaisia, tummempia BROWN ja vaaleampia WHITE. Tummemmat ovat ärhäkkäämpiä luonteeltaan kuin vaaleampi kanta ainakin meidän kokemuksen mukaan. Varpu on aremman oloinen, eikä mitenkään dominoiva kuten tummemmat hy-linet. Jos on muitakin rotuja samassa kanalassa, niin ilmeisesti vaaleamman kannan kanat olisivat parempia kotitarvekanalaan. Jostakin olin lukevinani, ettei hy-line brownin kanssa sovi muut kanarodut. En yhtään ihmettele, vaikka meillä ei suurempia ongelmia ole ollutkaan.

Hy-Line WHITE edessä, ruskeampi hy-Line BROWN takana
ja tummat kanat vasemmalla ovat tuohimutkalaisia
Nokkimisepisodi sai kuitenkin sen aikaan, että ensi syksynä tummemmat hy-linet lähtevät pataan. Kesällä suuremmissa tiloissa menevät paremmin, mutta pienemmissä tiloissa eivät muut pääse samalla tavalla pois alta. Toisekseen meidän tehotytöt munivat niitä isoja ja kuoreltaan hauraampia munia ja vieläpä aika paljon vähemmän kuin muut. Määrällisestikin kanoja voisi olla jokunen vähemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti