sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Langaton sähkönkulutusmittari

Kohta se totuus selviää eli meidän kanalan energiankulutus ja paljonko se maksaa lämmityksensä osalta. Ostettiin tänään tuollainen sähkötauluun liitettävä sähkönkulutusmittari.
Langaton sähkönkulutusmittari ohjelmineen

Meillä suurin sähkönkuluttaja on kanala, koska lämpiää sähköllä. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka paljon se pakkasilla hörppää sähköä. Tariffina on Jyväskylän Energian yleissähkö 3x25A eli noin 8senttiä/kWh:

CO2 -päästöihin laitoin päästökertoimeksi 320 g/kWh (hiilidioksidipäästöt myytyä kWh:ta kohden Jyväskylän Energialla vuonna 2012).

Mainostavat, että kaikki kotitalousasiakkaat saavat vihreää, paikallista puusähköä. Aika huuhaata, samassa piuhassa kotitaloudelle menisi puusähköä ja viereisessä sijaitsevalle yritykselle jotakin muuta sähköä. Niinpä.

Kanala se kuluttaa vihreää puusähköä :DDDD

Etäpäätteeltä saa USB-kaapelilla siirrettyä tiedot tietokoneen ohjelmalle. Aiheutti jo ensimmäisen kohtauksen, kun ennusti 1733 euroa vuosikustannuksiksi. Tariffiasetuksissa oli kuitenkin (onneksi) desimaalivirhe, että katsotaan nyt.

Sähkönkulutusmittariin kuuluva tietokoneohjelma
Vaan totuuden nimissä on sanottava, että ei kanalan sähkönkulutus tule vaikuttamaan kanojen pitämiseen mitenkään. Korkeintaan muutetaan kanala ensi kesänä kaukolämpöön, jos laskelmat osoittavat sen kannattavaksi.

2 kommenttia:

  1. Mitäs huuhaata tuo. Tietysti sähkö on sähköä, eikä sitä siellä piuhassa erota mistään, kuinka se on tuotettu. Jyväskylän Energia tarkoittanee tuolla suomeksi sanottuna, että heidän sähköntuotannostaan on vihreää puusähköä saman verran kuin mitä he myyvät kotitalouksille kaikkiaan. Hieno homma!

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuon ymmärrän, mutta mielestäni se pitäisi ilmaista juuri niinkuin kirjoitit.

    Jos vastaavaa saisi tehdä leipomotuotteissa, niin voi- ja margariiniseoksella tehtyjä leivonnaisia voisi kutsua voilla leivotuiksi. Tämä jos yritys tuottaisi leivonnaisia myös laitoksiin ja voin kokonaiskulutus olisi kaikki leivonnaiset huomioiden kuluttajille menevien leivonnaisten voi-margariiniseoksen määrä. Leipomo tarkoittaisi, että heidän leipomotuotannostaan voin kulutus on saman verran kuin he myyvät kotitalouksille kaikkiaan.

    Kuluttajan kannalta kivaa tuossa markkinoinnissa on se, että ei tarvitse säästää, kun käyttää vihreää sähköä. :) Ei tule huono omatunto, kuten vaikka hiilisähköä käyttäessään.

    VastaaPoista