maanantai 10. helmikuuta 2014

Kanalan lattialämmitys

Nyt on ihan pakko ottaa aiheeksi kanalan lattialämmitys. Vasta tammikuun kosteilla keleillä tajusin, kuinka erinomainen asia lattialämmitys kanalassa on. Sanoisinpa, että lähes pakollinen.

Kanalassa meillä on lattialämmitys ikkunan edustaa lukuunottamatta. Sen osan kun piti tulla kasvihuoneeksi, niin sinne ei ole lämmitystä laitettu. Muualla se on. Kuivike pysyy kuivana ja kuivikkeen seasta tarvitsee vain poistaa kanankakat kerran viikossa. Se on syy siihen, että meillä menee kuiviketta varsin vähän. Ikkunan edessä puolestaan kuivike on kuitenkin märkää ja se pitää vaihtaa kokonaan.

Meillä on 11 kanaa ja kukko. Kun kanat juovat 2-3 desilitraa vettä päivässä, niin sellaiset 2,5- 3,5 litraa vettä tulee ulosteiden mukana kanalaan päivittäin. Eli melkoinen vesimäärä. 

Tammikuussa märän kelin lisäksi meillä myös lämmöntalteenotto vähän reistaili pölyn vuoksi ja silloin kanalassa ensimmäisiä kertoja haisi ammoniakki. Se on varsin ikävä tuoksu. Suuressa määrissä siitä kärsivät myös kanat.

Jos ilmassa on ammoniakkia, sen havaitsee ominkin aistein. Ammoniakki haisee pistävältä ja ärsyttää hengityselimiä. Jos ammoniakkipitoisuus kanalassa nousee liian suureksi, voi ammoniakki vahingoittaa kanan silmiä ja jopa sokeuttaa ne. Eli jos itse haistat ammoniakin, on syytä ryhtyä pikaiseen kuivikkeiden vaihtoon.

Kanatieto.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti