sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Palosammutin kanalaan

Tajusin vasta viime viikolla, että käsisammutin kanalassa taitaa olla melko harvinaista. Meillä sellainen on ollut oven nurkassa alusta asti. Kiitos siitä kuuluu miehelleni, joka on pitänyt palosammutinta erillisessä rakennuksessa itsestään selvänä.

Käsisammutinta kanalaan voi suositella kaikille, sillä onhan sitä lämpöpatteria, lämpölamppua, säiteilylämmitintä yms. sähkölaitetta ja niiden johtoa sekä paljon pölyä ja kuiviketta, mikä voi syttyä. Käsisammuttimen saa 20-40 eurolla ja se pitää tarkistuttaa joka toinen vuosi asianmukaisessa liikkeessä. Tämä maksaa kympin verran per sammutin.

Käsisammutin kuuluu kanalaan
11.2.2014 vietettiin 112-päivää. Silloin kesken koulupäivän syttyi  Kouvolan yhteiskoulussa tulipalo. Aika karua jälkeä, vaikka pelastuslaitos sijaitsee vain kilometrin päässä ja siellä oli 112-päivän takia normaalia enemmän miehitystä.

Meillä on myös palohälytys kanalasta asuintaloon. Tosin eläinsuojapaloissa, kuten navettapaloissa on vain muutamia minuutteja aikaa pelastaa eläimet. Monesti pelastetut eläimet joudutaan silti lopettamaan savukaasumyrkytyksen tai pelastusoperaatiossa loukkaantumisen vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti